KARAF NEDİR ? NE İÇİN KULLANILIR ?
Karaf, sürahiden farklı olarak tutma yeri olmayan, su, alkollü içecekler ve meşrubat servisi için
kullanılan cam bir kaptır. Karafın farkı, sürahiye göre daha geniş olmasıdır. Şaraptan aldığımız zevki
arttırmak istiyorsak onu doğru servis etmemiz çok önemli bir rol oynamaktadır. Doğru servisin gerekli
adımlarından biri ise havalandırma yöntemidir. Havalandırma işlemini şarabı, karafa veya kadehe
aktararak havalandırmaktır ve oksijenle temasını arttırmaktır. Bu yöntem de şarabımızın aromaları
hakkında bizlere daha çok bilgi vermek ve lezzetlendirmek için kullanılır. Çoğu şarap için havalandırma
yöntemini kullanmamız gerektiğini söyleyebiliriz. Bu şarabın türüne, yılına ve karakterine göre
değişiklik gösterebilir.
Yorumlar
Yorum Gönder