KARAF NEDİR ? NE İÇİN KULLANILIR ?

 Karaf, sürahiden farklı olarak tutma yeri olmayan, su, alkollü içecekler ve meşrubat servisi için

kullanılan cam bir kaptır. Karafın farkı, sürahiye göre daha geniş olmasıdır. Şaraptan aldığımız zevki

arttırmak istiyorsak onu doğru servis etmemiz çok önemli bir rol oynamaktadır. Doğru servisin gerekli

adımlarından biri ise havalandırma yöntemidir. Havalandırma işlemini şarabı, karafa veya kadehe 

aktararak havalandırmaktır ve oksijenle temasını arttırmaktır. Bu yöntem de şarabımızın aromaları

hakkında bizlere daha çok bilgi vermek ve lezzetlendirmek için kullanılır. Çoğu şarap için havalandırma

yöntemini kullanmamız gerektiğini söyleyebiliriz. Bu şarabın türüne, yılına ve karakterine göre 

değişiklik gösterebilir. 






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alexis Lichine Château Londre Bordeaux 2018

DIREN LES MUSES 2009 CABERNET SAUVIGNON